Bootcamp Leerdam - ben jij er klaar voor? LumaGym

Bootcamp Leerdam

Voor mama’s (en hun schatjes) die fit willen worden aan de buitenlucht!

Bootcamp Leerdam is altijd buiten!

Ben jij in deze tijd van Corona opzoek naar sociale contacten? Wil je daarnaast aan je immuunsysteem werken zodat je zo gezond mogelijk uit deze crisis komt? Ben je mama (to be) en wil je even die me-time pakken? Dan is de Bootcamp Leerdam zeker voor jou!

Bootcamp doen we buiten, ongeacht het weer! Dit klinkt heel zwaar, maar je gaat aan de slag op je eigen niveau. Bootcampen is voor elk fitnessniveau. Het weer is geen excuus om niet te komen, waardoor je elke week sterker wordt en je conditie beter wordt. Buitensporten verhoogt je weerstand en je doet het bij mij niet alleen. Ik bied de bootcamplessen aan in groepsverband van maximaal acht deelnemers. Hierdoor heb ik alle aandacht voor je. De lessen worden in Leerdam georganiseerd. 

Ga snel naar

 • Wil je onder professionele begeleiding fit worden?
 • Voor zwangeren - de lessen blijven wel gevarieerd qua deelnemers.
 • gespecialiseerd in mama's die (nog) last hebben van bekkenbodemklachten
 • Wil je lol hebben tijdens het sporten?
 • Je hebt maar aan uur per week nodig!
 • Wil je flexibel kunnen zijn in de keus wanneer je je aanmeldt voor een les?

Daarom is Bootcamp Leerdam bij LumaGym goed voor je:

Hieronder zie je waarom je bij Bootcamp Leerdam moet zijn! Wil je meer over een onderwerp weten, klik dan op de kaart of hoover hem en hij zal flippen!

Samen sporten

Bij mij sta je niet alleen, maar nu ook weer niet in zo'n grote groep dat je verzuipt! Een kleine groep geeft je een gevoel van vertrouwen. Je kent iedereen en voelt je daardoor veiliger. Dat is fijn sporten.

Niet alleen, overal thuis

De bootcamplessen worden in groepsverband aangeboden van maximaal acht personen. Iedereen heeft zijn eigen matje of kleedje bij zich, waardoor de afstand gegarandeerd kan worden. Doordat we face-to-face sporten, vergroot je je groeimogelijkheden binnen de oefeningen, omdat ik je op afstand zal corrigeren. Daarnaast vind ik plezier tijdens sporten belangrijk en zullen je lachspieren ook getraind worden. Fit word je alleen als je er ook lol in hebt!​ Daarnaast is de groep gewoon geweldig en zal zij je niet laten hangen!
Ik wil me aanmelden voor die proefles!

Je hebt maar 1 uur per week nodig

Natuurlijk raad ik je aan meer dan 1 uur per week intensief te bewegen, maar 1 uur per week bootcampen zorgt er al voor dat je heel je lijf traint!

1 uur per week is 0,5% van je tijd!

Even... "Ik heb geen tijd", is geen reden. Met een keer per week een uurtje zit je op 0,5% van je tijd in een hele week. Daarnaast train je heel je lijf in een lesje Bootcamp Leerdam. Dus meld je aan voor die proefles, want deze is toch gratis en vrijblijvend. Is het niks voor je? Even goede vrienden! Het moet je vooral plezier geven.
Ik wil me aanmelden voor die proefles!

Durf jij nog te spelen?

Met het volwassen worden, komen ook veel verplichtingen en verwachtingen. Vooral als je mama bent. Deze mag je in de lessen aan de kant schuiven, want om fit te blijven, moet je vooral lol hebben! Als jij je elke week naar de sport sleept, omdat het 'moet', zoek dan wat anders! Bij Bootcamp Leerdam train je ook je lachspieren, want we sluiten vaak af met geinige spelletjes.

Mag Jeroen buiten komen spelen?

Een van mijn lievelingszinnen is: "Kom je buiten spelen?" Die heb ik niet voor niks gekozen - zelfs in de tijd dat op afstand gaat. Sinds ik ben begonnen met mijn opleiding Sport en Bewegingsleider wilde ik weer plezier in het sporten brengen. Vooral op de fitnessvloer, maar nu ook tijdens de Bootcamp. Zo zie je me regelmatig met dobbelstenen zeulen of een hele grote stok kaarten meebrengen. Kom je ook buiten spelen?

Heb je blessures of ben je zwanger (geweest)?

Geen probleem! Licht me in en we bekijken samen hoe we de les voor jou perfect maken. Flip de kaart als je wilt weten hoe.

Sporten kan je sterk(er) maken

Heb je rugklachten, een blessure of loop je bij een arts of fysio in verband met lichamelijke klachten, dan kan je nog steeds bootcampen! Daarnaast ben ik gespecialiseerd in mama's (to be). In dat geval wil ik wel graag weten wat er scheelt: wat is de oorzaak van je klacht en wat kan je wel en mag je absoluut niet. Ik wil graag met je arts of therapeut samenwerken om voor jou het beste resultaat te bereiken (uiteraard met je toestemming). Ik denk in mogelijkheden en wil deze graag transparant voor jou in kaart brengen. Dus schroom niet en neem gerust contact op!​
Neem contact op en we maken een plan

LumaGym heeft voor jouw gemak een online omgeving

Ik heb voor je de meest complete online omgeving gevonden! Hierin kun je je aanmelden voor de Bootcamplessen, maar ook thuis aan de gang met je training en voeding! Deze kun je via je browser bekijken of de app downloaden.

Het gemak van online

Je lessen inplannen, loeren wat de andere Bootcampers doen, challenges aanvaarden, je voeding bijhouden en blijven trainen tot je erbij neervalt. Het kan allemaal via de online omgeving die je ook nog als app kunt downloaden! Schrijf je in door een abonnement te kiezen en maak gebruik van de opties die er bij je abonnement zitten!

Jij staat centraal

Zit je ergens mee waar je zelf niet uitkomt? Spreek me dan aan! Wil je afvallen, heb je last van vervelende blessures of wil je lijf niet zoals jij wilt, dan ben ik er voor je! We kunnen dan namelijk ook een online 1 op 1 gesprek of -sessie inplannen!

Geen taboes

Ik hou niet van taboes. Daarom spreek ik vrij over incontinentie, afvallen voor mensen waarvan je zou denken: "Die heeft het niet nodig!" of ziekten! Schaam je niet en kom vooral naar me toe als je ergens mee zit. Ik heb ook alle ervaring met vrouwen die zwanger zijn of (net) zijn bevallen en daarvan nog gevolgen ondervinden. Spreek me aan in de les, app, mail of fax!

Een vaste locatie

Zoals je las, staat veiligheid bij Bootcamp Leerdam bij mij op 1. Daarom heb ik gekozen om alle lessen op de Parkeerplaats van de Glasfabriek in Leerdam bovenaan de dijk plaats te laten vinden.

Waar zien we jou volgende week?

Je mag er zeker van zijn dat ik me houd aan de maatregelen die het RIVM heeft opgesteld rondom Corona. Dat betekent dus 1,5 meter afstand. De groepsgrootte is overigens niet veranderd, die was altijd al maximaal acht. Maar de locatie is nu niet wisselend, maar vastgesteld, zodat we alle ruimte hebben om ons ding te doen.
Doe mij maar een gratis proefles

Veiligheid

Dat je veilig sport, is voor mij belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de juiste uitvoering van de oefeningen.

Juiste techniek en omstandigheden

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan tijdens lesgeven en mensen begeleiden. Ik vind dat veiligheid op nummer 1 staat. Ik zal alle tijd nemen om alle oefeningen goed uit te leggen. Heb je vragen, dan kun je die gerust in de les stellen. Tijdens de kern corrigeer en motiveer ik. Voer je de oefeningen goed uit en overbelast je je lichaam niet? Zit je lekker in je vel tijdens de les en voel je je veilig bij mij en in de groep? Communicatie is key en daarom vraag ik je ook om eerlijk te zijn!​

Let's talk money

Hieronder vind je de tarievenlijst. Om je zoveel mogelijk flexibiliteit te geven, heb ik ervoor gekozen om verschillende mogelijkheden aan te bieden. Zo kun je altijd kiezen wat het beste bij je past!

MAAR! Je moet natuurlijk eerst een proefritje maken, voordat je iets koopt! Daarom zijn de proeflessen altijd gratis en vrijblijvend.

Proefles

Maak eerst even een proefritje
GRATIS
 • Kom eerst van de sfeer proeven en maak een les mee
 • Bepaal zelf wanneer je komt
 • Stel al je vragen aan mij of je medesporters
 • Meld je wel aan voor de les

5 strippen Bootcamp

Koop het en boek direct je les in de app
45 5 strippen - 2 maanden geldig
 • 5 x Bootcampen - 2 maanden geldig
 • Flexibel inzetbaar voor beschikbare lessen
 • Geen inschrijfkosten

Jaarabonnement Bootcamp Pro

Als je niet kunt wachten tot de volgende les
42
50
per maand
 • Zo vaak Bootcampen als beschikbaar is
 • Je hebt toegang tot alle Pro-functies van de online community, waaronder het bijhouden van je progressie, voeding en workouts
 • Elke week tips en tricks hoe je een gezonde leefstijl kunt (blijven) hanteren in je mailbox of via de online community
 • De inschrijfkosten bedragen € 5,-
beste keus

Maandabonnement Bootcamp Een goed begin

Flexibel abonnement voor één keer per week sporten
29
95
per maand
 • 1 keer per week Bootcamp
 • Je niet besteedde credits zijn een maand geldig!
 • Flexibel maar 1 maand opzegtermijn
 • De inschrijfkosten bedragen € 5,-

Zo kan je betalen

Alle betalingen gaan via de app van Virtuagym. Ben je al klant en heb je de Virtuagym gedownload, dan kun je in de app of via de browser zelf afrekenen en je plek reserveren!

Alle lessen waaraan je deelneemt worden vooraf afgerekend.

Benieuwd naar een les van Bootcamp Leerdam? Bekijk de sneakpreview!

Hieronder heb ik alvast een voorproefje voor je, want toen we door Corona niet samen mochten sporten, heb ik de lessen die ik online gaf elke week opgenomen. De lessen zijn dus terug te zien en deze is een perfect voorbeeld hoe het eraan toe gaat in de Bootcamp. Voel je welkom in de groep, werk aan je gezondheid, pak die me-time en verzet je hoofd even van alle zorgen. 

Als je nog vragen hebt, neem dan gewoon contact op!

Over LumaGym - Maria dus 😉

De zon schijnt en ik kijk uit over de weilanden. Ik heb net een heerlijke wandeling met mijn hond achter de rug. Even flink ingespannen. Ik geniet met volle teugen en adem de frisse lucht in en weer uit. En dat is voor mij heel bijzonder, gewoon ademen. Het is goed zo.

Met een heerlijk voldaan gevoel ga ik naar huis. Sinds ik aan mijn fysieke en mentale kracht werk, kan ik de wereld weer aan. Heb ik zin om te zingen, te bewegen en kies ik voor gezonde voeding omdat ik weet dat dat het beste voor me is. Dat ben ik waard. Meer dan waard.

De laatste met gym

Maar dat is weleens anders geweest. Ik ben Maria en geboren met astma. Sporten was wel het laatste wat mij geadviseerd werd vroeger. Rustig aan doen, niet forceren, niet teveel inspanning leveren. De dokter en ziekenhuizen zag ik vaker dan de gymzaal op school. Waar ik trouwens überhaupt niet goed in was, in gym. Je weet wel zo’n meisje dat als laatste gekozen werd. Dat was ik.

Ik groeide op in Duitsland en verhuisde op mijn 14e naar Nederland. De frisse lucht tussen de bergen verruilde ik voor een dorpje vlakbij Gorinchem. Ik leerde de taal, ging naar school en vond mijn draai. En had nog steeds last van mijn astma. Ik leefde mijn leven op halve kracht. Totdat de dag kwam dat ik verliefd werd op een marinier. Een sporter, hij liet mij zien dat het ook anders kon. Zijn sterke wil, mentaliteit en bewegingsvrijheid zetten mij aan om voorzichtig te gaan bewegen.

Wilskracht

Ik Maria, die nog geen shuttle run test kon lopen, ging naar de sportschool. Wat zouden mijn vroegere vrienden daar hard om gelachen hebben. Op de sportschool konden ze mij het vast wel leren. Ik werd sterker, zette door en leerde om mijn grenzen te verleggen. Ondertussen had ik mijn vriendje laten gaan. Maar de wilskracht om fit te worden nam hij niet van me af. Toch kreeg ik niet de begeleiding waar ik op hoopte. Ik kwam erachter dat als je net buiten de toom valt er weinig mensen zijn die jou echt begrijpen en kunnen helpen. En als ik in de groepslessen anderen bezig zag, kreeg ik de neiging om ze te leren hoe het anders kon.

Ik zag vrouwen met overgewicht, een zwakke rug, last van de enkels of adem tekort. Maar ook zonder doorzettingsvermogen, geen maatje om mee te sporten, onzeker over hun uiterlijk en weinig puf. Dat raakte mij. Ik herkende mezelf. En ben de opleiding Sport en Bewegingsleider gaan doen, ook mijn diploma voor gewichtsconsulente heb ik behaald en ik heb de Female Power cursus gedaan. Ik ben gespecialiseerd in mama’s. Of je nu 6 maanden geleden moeder bent geworden of 10 jaar. Je lijf verandert, je bekkenbodem is niet meer zoals hij was, om over dat buikje nog maar te zwijgen.

Jouw stok achter die deur

En daarom kan en wil ik jou motiveren, helpen en leren goed voor jezelf zorgen, geloven in je zelf en bewegen op je eigen manier dat zo ontzettend belangrijk is. Ik heb lang op halve kracht geleefd en dáár pas ik nu voor. Ik voel de lucht weer door mijn longen stromen. En ja, ik heb nog steeds astma. Maar ook daar is mee te leven. Op volle kracht. Ik geloof dat lichaam en geest een zijn. Als je deze met elkaar verbindt? Dan krijg je power. Power om vol te leven vanuit jouw kracht. Dat is het allerbeste wat jij jezelf kunt geven. Ga ervoor dame, je hebt het in je. Adem in, adem uit.

Een beetje gek

Graag deel ik nog wat ‘’gekke’’ dingen over mezelf zodat je in ieder geval weet met wie je in zee gaat.

 • Ik ben diep van binnen een echte nerd. Ik lees heel veel boeken over mijn vakgebied en ondernemerschap en ook van een fantasy en thrillers kan ik echt genieten.
 • Ik mediteer elke dag, zodat ik mijn adem kan voelen. Ik kan het iedereen aanraden. En nee, dat is geen spiriwiriegedoe maar een prachtige methode om krachtig te worden. Ik leer het je graag.
 • Ik hou van gekke bekken trekken. Check mijn Instagram-account!
 • Ik heb een dubbele baan, sst! Sporttrainer en tegelijk ook maatschappelijk werker. Soms zijn de zakdoekjes echt even nodig in de les en dan niet alleen voor het zweet. 😉
 • Mijn quilty plessure is wijn en lekker uitgebreid tafelen met de mensen die me lief zijn. (dus ook veel eten tot je rollend naar huis kunt). Mijn ma zegt altijd: Etwas Warmes für die Seele (iets warms voor de ziel).

Voel jij nu van binnen: Met hulp van Maria moet het mij ook gaan lukken om:

 • Te sporten, zelfs als ik er (nog) niet van hou en liever zit te netflixen.
 • Gezond te gaan eten, zelfs als ik nu al weer de neiging heb om een diepvries pizza naar binnen te schuiven.
 • Rust te voelen in mijn hoofd, zelfs als ik nu nog gestresst ben.
 • Meer energie te krijgen, zelfs als ik nu futloos ben.
 • Meer kracht te krijgen, zelfs als ik me nu fysiek en mentaal niet fit voel.

Ik weet een ding zeker. Als ik het kan om op volle kracht te leven (denk aan astma en het laatst gekozen meisje met gym) kan jij het ook. Zeker weten. Zet vandaag de juiste stap en neem hier contact met me op. Ik ga jou helpen, ik kijk ernaar uit!

Sportieve groet,
Maria van Lumagym.

Anderen gingen je voor

Lees hier wat zij zeggen!

Meld je nu aan!

Wil jij die fitte mama worden? Meld je dan aan!

En vergeet niet dat de proefles gratis is 😉

Misschien heb ik nog niet alle vragen beantwoord?

Mocht dat het geval zijn, kun je de antwoorden wellicht hieronder vinden. Klik op de vraag en het antwoord zal verschijnen (bijna net als de flessengeest Djinn 🙂 ) Heb je niet gevonden wat je wilde? Neem dan gerust contact op! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen 🙂

Bootcamp komt uit het leger. Militairen die op missie of oefening zijn, gebruiken deze trainingsvorm om toch fit te blijven. Zij gebruiken vooral de spullen die zij voor handen hebben om hun training op te zetten. Denk hierbij aan touwen, banden en banken. Maar ook hun eigen lichaamsgewicht. Vergis je niet hoe zwaar het kan zijn om met niets anders dan je eigen lijf te trainen.

Ook ik maak hier gebruik van tijdens de lessen. We maken op dit moment geen gebruik van attributen die ik meeneem. Naast een verplicht kleedje of mat uit je eigen kast, vraag ik de Bootcampers ook regelmatig iets van thuis mee te nemen. Zet je waterflessen en gevulde boodschappentas maar klaar!

Toen  mei bekend werd dat wij weer buiten mogen sporten, ben ik de dag erop gelijk in contact getreden met Gemeente Vijfheerenlanden. Zij heeft mijn protocollen goedgekeurd. Lees in de volgende vraag welke regels dat zijn. Mocht je een proefles boeken, zal ik je deze ook nog apart toesturen.

 • 1,5 meter afstand van elkaar. Grofweg is dit twee armlengtes.
 • om dit mede voor elkaar te krijgen moet iedereen zijn eigen mat of kleedje en een handdoek meenemen naar de les.
 • handdoek is nu verplicht in verband met zweten. Hiermee kun je beter voorkomen dat je zweet door de lucht vliegt.
 • hou je eigen spullen bij je. Wat ik hiermee bedoel is: als je een tas meeneemt, gooi deze niet bij elkaar op een hoop, maar bewaar ook daar 1,5 meter afstand.
 • we gaan voorlopig niet met attributen uit mijn voorraad werken. Als er attributen nodig zijn, vraag ik de Bootcampers duidelijk van tevoren om deze mee te nemen. Denk hierbij aan waterflessen bijvoorbeeld.
 • als je verkoudheidsklachten hebt (hooikoorts is wat anders), blijf dan thuis.
 • natuurlijk zijn de hygiëneregels van het RIVM van toepassing, dus was je handen voor de les.
 • in opvolging daarop neem ik papieren doekjes mee en desinfectants.
 • we sporten uitsluitend op de parkeerplaats van de Glasfabriek. De gemeente is hiervan op de hoogte en heeft dit goedgekeurd.
 • moeders moeten hun kinderen helaas voorlopig nog thuis laten tijdens de groepslessen (vooral op zondag van toepassing).
 • we sporten met maximaal 8 deelnemers.
 •  

Ik moet hierin helaas zeer streng zijn. Houd jij je niet aan de regels, dan ben je niet welkom. Heb je wel gereserveerd en blijk je je niet aan de regels te houden, mag je niet deelnemen, maar wordt uiteraard wel de les in rekening gebracht. Ik reken op jullie begrip en medewerking. Alvast heel erg bedankt!

Ik houd in mijn planning rekening met de groep en tijd. 

Het liefst wil ik mijn klanten zoveel mogelijk variatie aanbieden. De inhoud van de les zal nooit hetzelfde zijn. De ene keer ga je aan de slag in een circuit, waar je stations in een bepaalde tijd af moet werken en de andere les gaan wij expliciet met krachttraining aan de slag om het bovenlijf te versterken.

Doch zal ik er altijd voor zorgen dat je hele lijf getraind wordt per les.

De opbouw is echter vaak hetzelfde:

 • wij starten altijd met een proper warming-up;
 • daarna mag je aan de slag in een serieuzere kern. Denk hierbij aan een circuit, of een meer technische les met gewichten;
 • Wanneer de kern niet de hele les duurt, komt er nog een prétoetje achteraan in de vorm van buikspieren of een korte conditiesessie.
 • Uiteraard sluiten wij hierna af met een cooling-down.

Helaas kunnen er redenen zijn waarom de les niet doorgaat. 

De volgende redenen zouden een oorzaak kunnen zijn waarom de les gecanceld wordt:

 • Te weinig animo: een optie wanneer de lessen worden gecanceld, is dat er geen deelnemers zijn. Ik hanteer geen minimum. Je hebt tot vier uur voor lesbegin om je aan te melden. Is er geen animo, dan wordt de les uit de agenda gehaald.
 • Onmacht vanuit mij: uiteraard kan het ook zo zijn dat ik zelf ziek ben of door bijzondere omstandigheden verhinderd. Op dit moment heb ik nog geen reserve hiervoor.

Mocht een van bovenstaande situaties zich voordoen, dan zul je hierover per mail of telefoon geïnformeerd worden. Vaak is dat op de dag zelf een aantal uren van tevoren.

Je kunt hierboven onder ‘Prijzen‘ gemakkelijk je abonnement afsluiten. Je krijgt dan toegang tot de online community waar je je lessen kunt inboeken, abonnementen kunt verlengen en als je wilt, kun je ook de app downloaden!

Mocht je trouwens een keer onverhoopt verhinderd zijn, meld je dan af. Zo kunnen andere medesporters zich aanmelden; want vol = vol!

Op dit moment heb ik een vaste locatie en drie lestijden. Scrol verder naar beneden voor het lesrooster of vind deze op de pagina waarop je je kan aanmelden voor de proefles

Heb jij je aangemeld voor de les en kom je erachter dat je het niet redt, dan heb je tot vier uur voor lesbegin de tijd om je af te melden. De credit wordt automatisch terug geboekt.

Heb je nog meer vragen? Helemaal geweldig (want daar leer ik ook van). Laat ze hieronder achter!

Ik neem binnen drie dagen contact met je op. 

Toch benieuwd naar de volgende les?

Hieronder vind je het lesrooster. Ben je al lid, dan kun je je gemakkelijk hieronder aanmelden door erop te klikken en je in te loggen. Ben je nog vers van de pers, meld je dan aan voor een proefles door op onderstaande knop te klikken!

Vaste locatie: Parkeerplaats Glasfabriek Lingedijk

Dinsdag locatie: Oranjehof                                                                             

Woensdag locatie: Parkeerplaats Glasfabriek Lingedijk

Donderdag locatie: Parkeerplaats Glasfabriek Lingedijk

Zondag locatie: Galgenwaard Oosterwijk of Rietput Heukelum. Dit krijg je van mij door!

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

LumaGym maakt gebruik van de Facebook Pixel en Google Tag om de inhoud van de website en haar advertenties te verbeteren.

Bekijk details

Inloggen op de website. Producten in je winkelmandje plaatsen. Dit zijn allemaal functionaliteiten die zonder deze cookies niet zouden werken. Overigens zijn functionele cookies altijd toegestaan.

Bekijk details
Wis mijn instellingen Instellingen gewist!
Scroll naar top
LumaGym draait op SYS PlatformSYS Platform